Politică

USR a luat-o pe urmele PSD!

Știu, o să sară unii ca arși, dar filmul în care au intrat Drulă și compania eu l-am văzut la alții. Iar dacă aveți puțină minte, urmăriți firul logic și trageți singuri concluziile:

Boss-ul USR a anunțat ieri cu surle și trâmbițe capul de listă pentru euro-parlamentare în persoana actualului primar de la Câmpulung, Elena Lasconi. Fosta jurnalistă cică va deschide liste USR-ului la prima tură de alegeri de la anu’..

Bun, carevasăzică cea cu care se laudă progresiștii că ar fi cel mai bun edil al lor, merge să lupte pentru țară la Bruxelles! Până aici, nimic deplasat…

Dar eu vă întreb, dacă Lasconi e perfectă pentru Câmpulung, de ce o trimiți afară? Simplu: fiindcă nu au ceva mai bun. Ok și cu asta..

Dar dacă toată creația e un simplu joc electoral? Adică după ce trage lista în sus în iunie, doamnă Lasconi își bagă ceva în ea de luptă cu bruxellezii și revine în țară, să candideze din nou la localele câmpulungene? Iar în locul ei merge la Bruxelles un anonim din coada listei, de care nu a auzit nimeni, dar e dornic de o sinecură.

Eu vă spun că fix așa va fi. Sunt gata să pariez cu voi, inclusiv cu domnul Drulă că așa va fi. Nu de alta, dar mierea din primărie o bate pe cea din UE. A se vedea cum s-a lepădat Clotilde Armand de salariul de câteva zeci de mii de euro de la Bruxelles și a venit să „sufere” la sectorul 1, pe nici un sfert din acel salariu. Oare de ce?!

5. O sa mă întrebe unii de unde comparația cu PSD. Păi e simplu. Și PSD are jurnalistul ei bruxellez, în persoana antenistei Carmen Avram! Măcar ultima a jucat cinstit și a rămas acolo, deși mare lucru nu a făcut pentru România (e opinia mea și mi-o asum).

6- Legat de realizările Elenei Lasconi în Câmpulung, recunosc, nu le-am documentat. Unii spun că ar fi extraordinare, alții o contestă. Promit să mă documentez până la anu’. Dar întreb și eu, dacă ai făcut ceva pentru un oraș, de ce să pleci fără să îți continui proiectele? Și dacă nu pleci, ci doar înșeli electoratul, pentru ca apoi să te întorci la mierea bugetului local, o fi oare corect? Păi cu ce te mai deosebești de partidele ruginite pe care le înfierezi, de când ai ajuns jucător politic?

În fine, poate mă înșel eu, dar e premoniția pe care o am, pe seama listei anunțate cu surle și trâmbițe de cei de la USR. Cum bine știți, nu șterg niciodată postări de pe Facebook, deci asta va rămâne aici. Iar la anu’ vom vedea dacă m-a înșelat ori ba flerul jurnalistic. Pariez de pe acum că doamna Lasconi va lăsa Bruxelles-ul, așa cum au făcut și alții din partide hulite acum de popor! Voi ce ziceți?

Dan Bucura

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *