Actualitate

Marius Lulea: Am cinci copii, uniforma școlară ar fi un simbol al respectului față de educație și profesori

Marius Lulea, prim-vicepreședintele AUR și tată a cinci copii, a criticat guvernarea PSD-PNL pentru neglijarea sistemului de educație din România, subliniind necesitatea reintroducerii uniformelor școlare ca simbol al respectului față de educație și cadrele didactice. „Uniforma școlară nu este doar o chestiune de estetică, ci un simbol al egalității, disciplinei și respectului în școli”, a declarat Lulea, evidențiind că această măsură ar contribui semnificativ la îmbunătățirea mediului educațional.

În contextul programului național „DOMNUL TRANDAFIR”, propus de AUR, care vizează redarea demnității cadrelor didactice prin salarizare adecvată, oferirea de locuințe și reducerea sarcinilor birocratice, Lulea a criticat actuala guvernare pentru lipsa de acțiuni concrete în sprijinul educației. „Guvernarea PSD-PNL a eșuat în a oferi soluții reale pentru problemele cu care se confruntă sistemul de educație. Este timpul pentru o schimbare care să pună educația și respectul față de profesori în centrul atenției”, a afirmat Lulea.

De asemenea, Lulea a subliniat importanța dezvoltării învățământului dual, extinderea liceelor pedagogice și vocaționale, și creșterea numărului de studenți, ca parte a viziunii AUR pentru revitalizarea educației în România. „Trebuie să încurajăm performanța și competența profesională, nu doar să numărăm elevii și studenții. Educația trebuie să fie în slujba dezvoltării personale și a nevoilor societății”, a adăugat el.

În plus, Lulea a evidențiat angajamentul partidului său pentru introducerea unei mese calde în școli, preparată din produse locale, ca parte a unui efort mai larg de îmbunătățire a condițiilor din sistemul educațional. „Copiii noștri merită nu doar respect și o educație de calitate, ci și o alimentație sănătoasă care să le susțină dezvoltarea”, a concluzionat prim-vicepreședintele AUR, subliniind necesitatea unei schimbări profunde în politica educațională a României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *