Politică

Cu PSD-PNL la guvernare, visele românilor de a avea o casă se scumpesc

Tranzacțiile cu locuințe noi, apartamente sau case, pentru care în prezent se aplică cota redusă de 5% TVA, vor trece la o cotă de TVA de 9%, a declarat recent, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Măsura se va regăsi în pachetul legislativ care va fi adoptat de Guvern pentru a ține sub control deficitul bugetar.

Ministrul a indicat că în discuțiile din coaliția de guvernare s-a convenit să nu existe modificări ale cotei standard TVA de 19%, că TVA pentru energie rămâne 5%, probabil pentru a ajuta corporațiile străine care domină piața energetică.

„În imobiliare crește de la 5 la 9 la sută”, a declarat Marcel Boloș, iar la Prima Casă crește TVA de la 5 la 9% „pentru acele locuinte care sunt sub 120.000 euro”.

Planul criminal al PSD-PNL de a majora cota TVA pentru locuințe noi de la 5% la 9% marchează un recul în aspirațiile multor români de a accesa piața imobiliară. Această măsură, în timp ce poate genera venituri suplimentare la bugetul de stat, riscă să descurajeze investițiile în sectorul imobiliar și să diminueze șansele multor familii de a deține propriul cămin. Într-un context economic deja plin de provocări, este esențial ca deciziile guvernamentale să sprijine și să protejeze interesele cetățenilor, nu să le creeze obstacole suplimentare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *