Politică

Cu Ciolacu la cârmă, Guvernul PSD-PNL adoptă politici opuse necesităților; prăpastia ne privește în față

În timpul unei crize economice, abordarea corectă a statului este esențială pentru relansarea economiei. Deși există mai multe metode consolidate și recunoscute global pentru a aborda astfel de crize, măsurile luate recent de Ciolacu par să ignore aceste strategii eficiente.

Pentru a înțelege mai bine, să analizăm ce ar trebui făcut și ce decizii au fost luate:

Stimulentele fiscale – Tradus în practică, aceasta înseamnă reducerea impozitelor sau oferirea de beneficii fiscale. Astfel, întreprinderile și cetățenii sunt încurajați să cheltuiască și să investească mai mult, ceea ce la rândul său impulsionează economia.

Cheltuielile publice – Prin creșterea investițiilor în domenii precum infrastructura, sănătatea și educația, guvernul poate crea locuri de muncă și pot stimula cererea în economie.

Politici monetare – Facilitarea accesului la credit, prin măsuri precum reducerea ratelor dobânzii de către banca centrală, poate avea ca rezultat stimularea investițiilor și a consumului.

Protecția socială – În perioadele dificile, extinderea programelor de asistență socială devine crucială. Asta ajută indivizii și familiile să depășească provocările financiare.

Susținerea întreprinderilor – Întreprinderile mici și mijlocii sunt adesea motorul unei economii. Acordându-le împrumuturi sau granturi și facilitându-le accesul la finanțare, statul contribuie la menținerea și crearea locurilor de muncă.

Reforme structurale – Uneori, o criză reprezintă momentul potrivit pentru a rezolva anumite probleme de bază ale economiei. Acest lucru ar putea însemna dereglementări sau reforme majore în sectoare precum educația sau piața muncii.

Stimularea comerțului exterior – O economie globalizată înseamnă că promovarea exporturilor și a comerțului internațional poate deschide noi oportunități pentru întreprinderi și poate contribui la crearea de locuri de muncă.

Revenind la măsurile luate de Ciolacu, acestea sunt îndreptate împotriva intereselor României. Acest amatorism va avea consecințe dezastruoase, ducându-ne pe un drum periculos, spre o criză economică de proporții

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *