Politică

Ciolacu semnează falimentul României. Urmează o catastrofă economică

Haideți să oferim o lecție gratuită de economie premierului Ciolacu pentru că lăuda, rupându-și cămașa de pe el că a fost la Bruxelles și reușit să ridice acel plafon de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile.

Cea mai mare tâmpenie – culmea este că se mai și laudă cu EA. Să admitem că PIB-ul României este 100 de lei, din care 10 lei sunt la pensii, 10 lei la sănătate, 10 lei la educație, 10 lei pentru infrastructură etc.. Acel plafon care era impus însemna că 10 lei se duceau către pensionari. Ridicând plafonul fără să aduci mai mulți bani în economie înseamnă de fapt să iei bani de la școli, de la spitale și infrastructură.

Asta este soluția covrigarului de Buzău?

Sigur că nu aceasta este soluția sau asta este soluția celor care nu înțeleg economie. Dacă am avea un PIB de 200 de lei, cu același barem impus de PNRR de 10% pentru pensii, nu se mai duc 10 lei la pensii, se duc dublu – 20 lei, în același timp rămân nealterate celelalte cheltuieli pentru sănătate, școli sau infrastructură. Ideea nu este să crești procentul cheltuielilor pentru că la un moment dat o să te trezești că-ți crești acel procent fără să recuperezi banii din economie și practic se scrie pe fruntea ta – FALIMENT.

Asta a obținut premierul Ciolacu de la Bruxelles. A ridicat plafonul de cheltuieli fără să vină cu soluții de finanțare. Este o tâmpenie economică fără margini și din nou o bătaie de joc la adresa viitorului economic al acestei țări.

Soluția este alta – mai mulți bani la buget, și deci mai mulți bani pentru pensionari. Pentru aceasta e nevoie de măsuri de relaxare a fiscalității, exact opusul deciziilor luate de această guvernare.

comentarii

  1. Doamne ferestene de cel mai toxic pătrunjel (Rareș Bougdan) ,oportunist cu ceas de milioane și nevasta bogata ,nu se mai oprește nu vede cât de naiv este. Pe tractor cu el ca acolo este munca nu cu gargara.

  2. Pensiile si salariile sunt putin peste 50% din buget. Bugetul este asigurat 70% din contibutiile si taxele platite de antreprenorii romani si 30% de catre multinationale. Ca urmare sunt bani de pensii si salarii, inclusiv pensii speciale. Raman cca. 50% din buget, 20% de la antreprenorii romani si 30% de la multinationale sa faca cu el ce vor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *